Plejehjem 2024

Socialpolitisk Forum i Gentofte og Netværk for pårørende – plejehjem i Gentofte har 2. september 2024 udsendt et fælles debatoplæg om en værdig ældrepleje på plejehjem i Gentofte. Siden januar 2024 har foreningerne forsøgt at opsamle viden om den oplevede kvalitet af plejehjem, bl.a. gennem vidnesbyrd fra plejehjemsbeboere, og fra tidligere og nuværende pårørende på plejehjem i Gentofte.

I samme periode har Gentofte Kommune arbejdet med kvalitetsudvikling af plejehjemmene, og har bl.a. bedt Dansk Selskab for Patientsikkerhed om input til en udviklingsplan for plejehjemmene i Gentofte. Begge projekter når frem til samme konklusion: Der er store udfordringer med at skabe en værdig ældrepleje på vores plejehjem. Dansk Selskab for Patientsikkerhed opstiller syv anbefalinger, mens Socialpolitisk Forum i Gentofte har fremlagt 23 anbefalinger til udvikling af plejehjemmene.

Der er brug for mange forskellige synsvinkler og erfaringer, ikke mindst stemmer fra Gentoftes borgere, pårørende og civilsamfund. Velfærdssamfundet mangler hænder, vi mangler veluddannet personale og høje kommunale ambitioner. Vi mangler frivillige og aktive pårørende. Alle grupper kan og bør bidrage til de fælles løsninger. Vi står over for et omfattende samskabelsesprojekt og udvikling af en læringskultur, som alle parter kan se sig selv i.

Debatoplægget ”Værdig ældrepleje har vi det i Gentofte?” er et inspirationsoplæg med en masse åbne spørgsmål. Socialpolitisk Forum i Gentofte og Netværk for pårørende – plejehjem i Gentofte vil i det kommende år tage initiativ til en række møder, debatter og samtaler om hvordan vi sætter mere skub i kvalitetsudviklingen. Lørdag den 3. maj 2025 afholder vi et ”ældre-top-møde” i Byens Hus, hvor vi inviterer alle gode kræfter til at være med. Reservér datoen allerede nu.

Vi håber, at I får mange nye tanker og ideer ved at læse vores oplæg. I er meget velkomne til at kontakte os, hvis I har ideer og forslag til møder m.v. Vi vil selv senere vende tilbage med forslag om samtaler, møder og dialog i løbet af 2024 og 2025.

Netværk for pårørende – plejehjem i Gentofte

Henriette Strøm, pårørende og forperson, e-mail:
HSTR@hotmail.com

Helle De Lichtenberg, pårørende, næstforperson, e-mail: helledelichtemberg@outlook.dk

 

Socialpolitisk Forum i Gentofte

May Olofsson, bestyrelsesmedlem, e-mail: mayolofsson@hotmail.com

John Andersen, bestyrelsesmedlem, e-mail: ja@jaforum.dk

Kim Tverskov, formand, e-mail: kim@tverskov.dk

 

Rapporten kan downloades på: 

Har vi en værdig ældrepleje i Gentofte? (02.09 2024)